DESPRE MINE

Salut! Vă mulţumesc din nou pentru că vizitaţi acest website. Daţi-mi voie să mă prezint. Numele meu este Alexandru NAGY. M-am născut în oraşul Braşov şi aş spune că este cel mai frumos oraş din România. Un oraş multietnic şi multilingvistic. De-alungul istoriei, oraşul a fost cunoscut în Europa sub numele de Corona sau/şi Kronstadt. Amândouă nume însemnând “oraşul coroană”, şi până la urmă o coroană este o bijuterie şi un simbol. Poate de aceea spun că este cel mai frumos oraş din TRANSYLVANIA/ROMÂNIA.

De la vârstă fragedă părinţii m-au călauzit către sport şi natură. Aşa am ajuns ca la vârsta de 51/2 ani să pot schia din masivul Postăvarul de la 1800m pâna jos în oraşul Braşov la 600m. Încet am devenit familiarizat cu munţii din jurul Braşovului şi mai târziu la vârsta de 11 ani, am făcut cunoştiinţă cu masivul FAGARAŞ într-o excursie de o săptămână în “Alpii Transilvaniei”.

Încetul cu încetul “microbul” sportului m-a prins şi în perioada adolescenţei participam la concursurile de schi între licee. La vremea serviciului militar obligatoriu, am fost recrutat în cadrul trupelor speciale de munte unde am făcut parte din echipa sportivă de alpinism a armatei. Aparent viteza de pe pârtiile de schi părea mai înfricoşătoare decât să fiu agăţat cu o frânghie deasupra unei prăpăstii!! Următorul pas(aproape simultan) a fost să devin membru al echipei SALVAMONT Braşov.

Totuşi lucrând în cadrul Salvamontului a fost principala ocupaţie. Am decis că este timpul şi nevoia de cunoştiinte mai aprofundate şi am absolvit facultatea de sport cu o licenţă în Educaţie Fizică şi Sport şi Master în Performanţă sportivă şi Management în Sport. Datorită cunoştiinţelor şi priceperilor pe care încerc să le îmbunătăţesc permanent, am avut ocazia să lucrez în USA ca instructor de schi pentru câteva sezoane de iarnă. Din păcate anul are 4 sezoane şi accidentele pe munte se întâmplă pe tot parcursul anului. Aşa că am decis să rămân acasă şi să lucrez în continuare în cadrul Salvamontului.

După 3 ani ca şi coordonator al Dispeceratului Naţional Salvamont, am decis să mă întorc înapoi în teren. Munca de birou oricât de confortabilă a fost, nu este pentru mine. Simţeam nevoia să fiu “afară”. Lucrând ocazional ca ghid turistic, ghid montan sau instructor de schi, din dorinţa de a împartăşi frumuseţiile României cu cât mai multi oameni am luat decizia de a face acest lucru tot timpul. Aşa că am decis să combin excursiile istorice şi culturale cu activităţi în aer liber şi iată-ne aici, unde vă ofer o abordare diferită a TRANSILVANIEI şi a ROMÂNIEI.

Sunt gata să vă prezint România, din confortul unui fotoliu de microbus până la efortul de urcare a munţilor pe schiuri şi piei. Cu speranţa că aţi aflat îndeajuns şi să nu vă plictisesc, închei prezentarea mea aici şi sunt nerabdător sa mă contactaţi pentru a petrece o vacanţă deosebită în România şi în special în TRANSILVANIA.

I’m ready for you to present Romania from comfortable seat of a minivan to demanding climbing mountains on skis and skins. With the hope that this was enough to not bore you, I’m looking forward to you contact me, and together put up a nice vacation in Romania and especially in TRANSYLVANIA.

Scurt CV:

Cunoştiinţe/Aptitudini/Calificări:

30 de ani experienţă in Salvamont
Instructor de schi din 1990
Membru fondator al Asociaţiei Ghizilor Montani din România (AGMR) din1992
Instructor Salvamont la Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR) din 1997
Atestat Ghid de turism – specializat Ghid Montan din 1998
Instructor de alpinism din 1999
Instructor schi ISIA din 2001
Licenţiat în Educaţie Fizică şi Sport din 2004 (master 2012)

Activităţi:

Excursii culturale/istorice
Excursii montane
Excursii pe schi de tură
Excursii cu mountain bike

Limbi străine vorbite:

Engleză (foarte bine)
Germană (satisfacător/basic)

Galeria foto

>> Galeria foto