ACASA

Salut! Numele meu este Alexandru NAGY. În primul rând doresc să vă multumesc pentru faptul că vizitaţi acest website şi am plăcerea să vă invit aici în ţara mea şi să vă simţiti ca într-un tărâm fermecat. Când am ales numele acestui website, m-am intrebat cum aş putea promova ROMÂNIA într-un singur cuvânt. Şi am ajuns la concluzia că altcineva a făcut acest lucru cu mai mult de 100 de ani în urma. Vorbim de scriitorul englez Bram Stoker şi romanul său DRACULA, când a ales să localizeze acţiunea poveştii în TRANSYLVANIA. Iar mai recent, Alteţa Sa Regală Prinţul Charles, care s-a îndrăgostit de această ţară.

Da! Transylvania este parte a României. Da! este un tărâm fermecat după cum spune şi numele tradus din vechea limbă Latina “tărâmul de dincolo de pădure”. Dar ţelul meu este să vă prezint întreaga Românie, pornind de la “inima” ei TRANSYLVANIA, “leagănul României”. Deci aici în Transylvania şi România, te poţi bucura şi explora împreună istoria şi natura, cultura şi arhitectura, arta şi meştesugurile tradiţionale. De la ceramică veche de 7500 de ani(CUCUTENI) şi vechi oraşe romane(greceşti la origine), urme ale Celţilor, trecând prin mărturii ale Bizanţului şi imperiului Turcesc, la influenţa regatului Ungariei şi a împeriului Habsburgic.

Da! Aici poţi descoperi mai mult decât “spaima din cauza vampirilor”. Explorează frumuseţea naturală a înălţimilor Alpilor Transylvaniei(munţii FAGARAŞ) sau a altora din cei 800km de Carpaţi de aici, până jos la sanctuarul păsărilor în Delta Dunării; vizitaţi vechi sate Germane, Româneşti sau Ungureşti (ale căror case au porţi sculptate cu o deosebită frumuseţe) dominate de biserici fortificate din vărful unui deal; răcoriţi-vă cu apa cristalină a izvoarelor de munte; relaxati-vă în apa izvoarelor termale recunoscute aici din vremea Romanilor; bucuraţi-vă de măncarea tradiţională şi nu în ultimul rând degustaţi vinurile locale ce stăteau la loc de onoare pe mesele reginelor, regilor şi împăraţilor Europei.

Întotdeauna veţi avea mai multă plăcere şi bucurie într-un tur privat şi special “croit” pentru dumneavoastră decât într-un tur de grup mare. Cred că nu mai este nevoie de alte cuvinte. Luaţi-vă familia sau prietenii şi pregătiţi-vă pentru o vacanţă activă şi atractivă în România, de la potecile montane ale “Alpilor Transilvaniei”, sau pe drumuri ascunse, până la legănatul uşor într-o barcă în Delta Dunarii înconjuraţi de linişte şi pace.